Házassági-ajánlat_cikk

LÁNYKÉRÉS ÖTLETEK, AMELYEKRE GARANTÁLTAN HATÁROZOTT „IGEN!” A VÁLASZ

A lánykérésnek különleges pillanatnak kell lennie mindkét partner számára, olyan emléknek, amelyet örömmel és nosztalgiával oszthatnak meg az unokákkal évek múltán.
Dátum: 2021-10-05

Hogyan készítsd elő a lánykérést

Ha a lánykérést különleges pillanattá változtatod, az komolyan meghatározza a partnerkapcsolatot. Úgy kell intézni, hogy elkerüld a kisebb katasztrófákat, vagy ami még rosszabb, hogy a partnered figyelmen kívül hagyja az üzenet, mert úgy gondolja, viccelsz. A házassági ajánlatot eljegyzési gyűrűnek kell kísérnie, és a következőkben részletesen beszélünk majd annak kiválasztásáról. Bár általában a nők nagyon élvezik ezt a pillanatot, a partner számára különösen nehéz küldetést jelent. A férfi éjszakákat tölt azzal, hogy azokon a megfelelő szép szavakon gondolkodik, amelyekkel meghódíthatja partnerét. Mindenhol találhatsz ötleteket - könyvekben, folyóiratokban, az interneten, mi is részletesen beszélünk róluk - de a főszabály az, hogy légy őszinte, és mondd el közvetlenül és egyszerűen a partnerednek, hogy mit érzel. Ez a legrövidebb út, hogy örökre megnyerd a szívét.

Teremts megfelelő alaptémát a lánykéréshez

A lánykérésnek nincs megfelelő környezete. A forgatókönyvet a barátnőd személyisége és kedvelt tevékenységei szerint kell megválasztani. Az emlékezetes házassági ajánlat kulcsa tehát az, hogy nagyon jól ismerd azt a nőt, akivel úgy döntöttél, hogy életed hátralévő részét szeretnéd leélni. Egy romantikus vacsora megfelelő környezetet teremthet, de a spontán lánykérés is - például a parkban tett séta - emlékezetes lehet egy közvetlen, gyakorlatias személy számára, aki nem kedveli a feltűnést. De ha a barátnőd például rajong az utazásokért, kösd ezt a pillanatot egy egzotikus, egyedi helyszínhez: például szafarihoz vagy egy ázsiai utazáshoz. És ha az a nő, akit szeretsz, híven őrzi gyermekénjét, talán nem lenne rossz ötlet Disneylandben megkérni, hogy legyen a feleséged. Akár meggyőzheted Miki egeret, hogy részt vegyen a lánykérés forgatókönyvében, és elrejtse a gyűrűdet.

Választd ki a megfelelő helyet a tervezett lánykéréshez

A hely nagyon fontos, amikor azt tervezed, hogy feleségül kéred barátnődet. Mit szólnál az első találkozás helyszínéhez vagy ahhoz a padhoz, amelyen először csókot váltottatok? Ezek a pillanatok minden bizonnyal nagyon fontosak a melletted lévő nő számára, és különleges helyet foglalnak el a szívében. Ezért sokan ideálisnak tartják őket egy ilyen forgatókönyvhöz. Mindemellett, a hely elképzelésed szerint választható. Egzotikus strand, homokba írt lánykérés, romantikus város az utazás szerelmeseinek, akár könyvtár, ha a barátnőd rajong az olvasásért. Vagy - miért ne? – színház, akár moziterem.

Keress szövetségeseket a lánykéréshez, előre elkészített forgatókönyvvel

Még a legegyszerűbb forgatókönyvhöz is szükséged lesz legalább egy szövetségesre, a leendő menyasszony legjobb barátnőjére, aki a leginkább képes segíteni a tökéletes gyűrű kiválasztásában.

De ha a terv bonyolultabb, megkérheted a megbízható szomszédokat, hogy segítsenek üzenetet hagyni a társasházban, felkereshetsz egy reklámügynökséget hirdetőtábla bérlése ügyében, vagy egy repülőtér alkalmazottait, ha egy kis repülőgép segítségével szeretnéd megkérni szíved választottja kezét. Nagy segítségére lehetnek szerelmed szülei, különösen édesanyja, aki őt a legjobban ismeri, és jó is, ha hozzájuk fordulsz. Főleg, ha egységes családban élnek. Így nem kockáztatod, hogy kirekesztettnek érezzék magukat és megsértődjenek, hogy kimaradnak a nagy eseményből.

Választd ki az eljegyzési gyűrűt

A megfelelő eljegyzési gyűrű kiválasztása nehéz minden jövőbeli vőlegény számára. Milyen gyűrűt választasz? Színes követ vagy gyémántot? Fehér aranyat vagy sárga aranyat? Egyetlen kő legyen a közepén vagy bonyolult mintázat? Mindezen válaszok nagyban függnek a barátnőd személyiségétől. Ha biztosra akarsz menni, vidd el a legjobb barátnőjét kávézni, és kérj tőle segítséget. Lehetetlen, hogy a lányok eddig nem beszéltek erről a témáról. Ez jelentősen megkönnyíti a feladatot. Főleg, hogy a nyomás nem kicsi: a barátnőd ezt a gyűrűt fogja hordani az ujján egész életében.

A hagyomány szerint a férfi az, aki az eljegyzési gyűrűt vásárolja, ezért ha ezen a lépésen gondolkodsz, először is tegyél félre egy kis pénzt. Azt mondják azonban, hogy az eljegyzési gyűrű nem haladhatja meg két hónapi fizetés összegét. Ha igazán le akarod nyűgözni szerelmedet, válassz gyémántköves gyűrűt. De a smaragd vagy a zafír is illik az eljegyzésű gyűrűhöz.

Egy másik lehetőség, amely sokkal kevésbé romantikus, ha együtt választjátok ki a gyűrűt. Ez azután történik, hogy már viccesen megkérted a kezét, például az unokahúgodtól kölcsönvett játékgyűrűvel. Ami az eljegyzési gyűrűk általános jelentőségét illeti, úgy tartják, hogy a színes kövek játékos természethez illenek. Az egyszerű, egyetlen gyémánttal díszített gyűrű elegáns és kifinomult nőnek adható, míg a három kővel díszített gyűrű olyan személynek, aki szereti a szimbolizmust, a három kő a múltat, a jelent és a jövőt, illetve az érzéseid örökkévalóságát jelképezi. Végül, de nem utolsó sorban, az a nő, aki szeret a figyelem középpontjában lenni, kimondhatatlanul boldog lesz, ha a lehető legcsillogóbb gyűrűt kapja, amely kövekkel díszített a teljes felületén.

Mit ne tegyél, amikor lánykérésre készülsz

Nincs garancia arra, hogy egy jól kidolgozott és a tökéletességhez közelítő terv biztos „Igenhez!” vezet. De ez nem jelenti azt, hogy a barátnőd nem viszonozza érzéseidet. Talán nem áll készen egy ilyen fontos elkötelezettségre. Vagy talán nem volt lenyűgözve attól, ahogyan feleségül kérted őt. Például egy extravagáns személy számára egy egyszerű kérdés, mint például: „Akarsz a feleségem lenni?”, kevés lehet. Ilyen esetben különleges előadásra van szükség. Emellett, fontos, hogy körültekintően választd meg az időpontot. Ne kérd nőül a barátnődet egy szeretett személy elvesztésének valamelyik évfordulóján, vagy például ha látod, hogy nagyon rosszul érzi magát, vagy éppen olyan héten, amikor fontos prezentációja van a munkahelyén, stresszes és aggódik.

Lánykérési ötletek

Amint fentebb elmondtuk, a lánykérés kapcsán gyakorlatilag kimeríthetetlen ötletekkel találkozunk. Ahány elme és lélek, annyi változat. Néhányuk azonban annyira ötletes, hogy a kollektív emlékezet részeivé válnak és jó inspirációs forrásként szolgálhatnak, ha nem jut eszedbe valami eredeti.

Romantikus lánykérések

Az első helyen természetesen a romantikus lánykérések állnak. Ez azért van, mert a legtöbb nő vágyik a romantikára, bármennyire függetlennek és erősnek gondolják magukat.

Lánykérés romantikus zenével

Ez lehet nyilvános, egy étteremben, például egy zenekarral kísérve, aki az asztalhoz jön, mielőtt feltennéd a nagy kérdést, vagy otthoni környezetben, miközben barátnőd kedvenc zenéjét hallgatjátok. Nézd meg a számítógépét, a böngészési előzményeit az interneten, vagy a CD-gyűjteményét, ha van ilyen, és könnyen rájössz, hogy milyen zenét szeret. Ezután választd ki kedvenc előadóinak legromantikusabb darabjait a nagy lépés előtt.

Lánykérés tengerparti naplementében

Egzotikus tengerparton nyaraltok? Hívd meg őt egy reggeli tengerparti sétára, és amikor a legkevésbé számít rá, térdelj le előtte, és mondd el, hogy életed hátralévő részét vele szeretnéd tölteni. Ez ugyanolyan jól működik a Karib-térségben, mint Costinesti-en, a roncshoz vezető úton. A helyszín kevésbé fontos ebben a forgatókönyvben, a tenger az, ami ezt a lánykérést nagyon különlegessé teszi. Az üzenetet a homokba is írhatod.

Lánykérés romantikus városokban

Barcelona, Párizs, Róma, egy festői szépségű város Skóciában, vagy Koppenhága - olyan európai célpontok, ahová könnyen eljuthatsz, és amelyek ideális helyszínt nyújthatnak egy romantikus lánykéréshez. Hívd meg szerelmedet egy ilyen útra, és kérd meg egy különleges helyen, amelyről az utazás előtt beszélt veled, és ahová alig várta, hogy megérkezzen. Megkérheted a kezét az Eiffel-torony előtt vagy a kedvenc szerzője emlékházában.

Lánykérés egy hatalmas virágcsokorral

Semmi sem romantikusabb és szebb, mint például egy hatalmas csokor vörös rózsa. Vagy ha a barátnőd természeténél fogva konzervatívabb, választd a vadvirágok hagyományos változatát. Minél nagyobb és színesebb a csokor, annál jobb. Ha pedig az egészet romantikus játékként képzeled el, rejtsd a gyűrűt az egyik virág szárára, és mondd azt, hogy az igazi ajándék a virágok között rejtőzik. Amikor megtalálja, térdelj le, és kérd meg a kezét.

Nyilvános lánykérés

Ez csak akkor működik, ha a szerelmed nem túl félénk. Igazán különleges, ha a kérdés moziban, koncerten vagy egy színdarab alatt hangzik el. Beszélj a szervezőkkel, és győzd meg őket arról, hogy engedjenek fel a színpadra az előadás alatt vagy után, ha színházban tervezed feltenni a nagy kérdést. Vagy talán egy sor a darabból megfelel a pillanatnak, és az egyik színész felhívhat a színpadra. Nem egyszerű megszervezni, de a barátnődet biztosan lenyűgözné ezt a gesztust.

Lánykérés romantikus vacsoránál

Egy romantikus vacsorával soha nem vallhatsz kudarcot. Ez az egyik módszer, amely a legjobban működik, és egyenesen a lényegre tör. Ha azt szeretnéd, hogy a pillanat igazán különleges legyen, tervezz egy egész napot, amelyet csak neki szentelsz. Vásárolj neki egy wellness utalványt, ajándékozd meg, majd este hívd meg a város legszebb éttermébe. Ha van egy elkülönített rész, annál jobb. És ha mindezt sikerül egy nyaraláson megszervezni, a pillanat biztosan emlékezetes marad.

Meglepetés lánykérések

Bármely lánykérés meglepetés, de van néhány, amely igazán látványos. Különösen akkor, ha a barátnődnek a hétköznapitól kissé eltérően teszed fel a nagy kérdést.

Eljegyzési gyűrű a pezsgős üvegben

A gyűrűt könnyen el lehet rejteni egy pezsgősüvegben vagy egy pohár alján. Szervezz romantikus éjszakát kettesben, otthon. Főzz neki, töltsd meg az ágyat rózsaszirmokkal, és hűtsd le a palack pezsgőt. Ő egy szenvedélyes éjszakára számít majd, de emellett pompás házassági ajánlatot is kap. A kérdést azonban egy vendéglőben is felteheted, ha a pincérek cinkosságával.

Lánykérés futárral küldött virágcsokorban

Könnyű megszervezni. Küldesz neki egy csokor virágot, egy levéllel. Ha a futárcég megbízható, és korábban már dolgoztál velük, a gyűrűt borítékba is teheted. Ha nem, várj, amíg hazaér.

Lánykérés könyvajándékban

Ha a barátnőd szeret olvasni, le fogod nyűgözni őt ezzel a gesztussal. Vedd meg kedvenc könyvét új és különleges kiadásban, és vágd ki belsejéből a lapokat úgy, hogy a gyűrűs doboz elférjen közöttük. Amikor bele akar lapozni a könyvbe, élete meglepetése fogadja. Természetesen pozitív értelemben.

Meglepetés ajándékként álcázott lánykérés

Különösen akkor működik, ha a barátnődnek születésnapja van. A születésnapi mulatság előkészületeinek lázában biztosan nem veszi észre, hogy hosszasan szeled a várost a tökéletes gyűrűért. És nincs annál szebb ajándék, mint egy házassági ajánlat.

Kávés bögre aljára nyomtatott lánykérés

Egyszerű, praktikus és váratlan, ezt a tervet egy nyomtatott bögrékre és pólókra szakosodott cég segítségével valósíthatod meg. Akár szuvenírboltokban vagy könyvesboltokban is kereshetsz olyat, amelyen a kérdés a bögre aljára van nyomtatva. Lehet a belső oldalon, így a kérdés akkor lesz látható, amikor a barátnőd megitta a kávéját, vagy a külső oldalon - abszolút meglepetésként. De vajon le akarsz-e letérdelni a mosogató mellett, amíg ő mosogat? Hiszen a kávéscsésze külső oldalára nyomtatott üzenetet nagy valószínűséggel ilyenkor fogja észrevenni.

Vicces lánykérések

Egy lánykérés természetesen vicces is lehet, ez a változat különösen akkor előnyösebb, ha a barátnőd rugalmas, játékos és megőrizte gyermeki énjét.

Lánykérés közösségi oldalak segítségével

Nem, ez nem azt jelenti, hogy Facebook Messengeren kéred őt feleségül. Ennél semmi sem lenne rosszabb. De tréfálkozhatsz, ha jelzéseket küldesz, vagy mindenféle vicces és lánykérésre utaló videókat küldesz neki, amelyek előkészítik a pillanatot. Ha szereti a közösségi oldalakon való megjelenést, készíts egy fényképet magadról egy pólóval, amelyre kinyomtattad a kérdést, és tedd közzé a képet a Facebookon, megjelölve a barátnődet a képen. Vagy készíthetsz egy videót magadról, miközben szerelmet vallsz, és felteszed neki a nagy kérdést. Egy ilyen videónál megjelölheted minden barátodat. Ezáltal emlékezetessé varázsolhatod a pillanatot, és minden szeretted élvezni fogja.

Futárral küldött ajándékba rejtett lánykérő üzenet

Csakúgy, mint a futárral küldött virágcsokros lánykérés esetében, nagyon meg kell bíznod a futárszolgálatban, ha egy drágakövekkel, akár gyémánttal díszített gyűrűt akarsz küldeni futárral. Szép és váratlan gesztus lehet azonban a barátnőd számára, különösen, ha a dobozt egy plüssmackó tartja a karjában. Ha nem ismersz megbízható futárszolgálatot, egy futárral küldött szép ajándékba is rejthetsz egy egyszerű üzenetet. Például küldhetsz egy ékszerdobozt, amelyben egy külön, gyűrűnek szánt rekesz található, azzal az üzenettel, hogy ez a tökéletes hely az eljegyzési gyűrűnek, amelyet a munkából hazaérve kap meg.

Háziállat segítségével küldött lánykérés

Mi sem egyszerűbb. Rögzítsd a dobozt vagy egyenesen a gyűrűt közvetlenül a kedvenced nyakörvéhez, legyen az macska vagy kutya. És ha szerelmed már régóta szeretne háziállatot, és még nem mert örökbe fogadni egyet, itt a megfelelő alkalom arra, hogy megajándékozd, eljegyzési gyűrűvel együtt.

Lánykérés flash-mobbal

Ez csak akkor működik, ha sok barátod van, és ha beleegyeznek abba, hogy részt vesznek az életed ezen csodálatos eseményén. A lánykérés történhet élőben, filmezhető és elküldhető telefonon, vagy közzé tehető a Facebookon. Ezt táncosokkal is meg lehet csinálni, de az némi pénzbe kerül. A nagy kérdés feltehető bannerek segítségével, amelyeket a flash-mobban részt vesző emberek tartanak, vagy bemutatható egy olyan dalban, amelyre ti táncoltok.

Extravagáns lánykérések

A lánykérés lehet extravagáns is, de ezekhez nagy valószínűséggel félre kell tenned egy kis pénzt, vagy közszereplőknek kell közreműködnie benne.

Lánykérés okostelefon-alkalmazás formájában

Ha van programozó barátod, egyszerűen meg tudod oldani ezt a kihívást. Ha nem, akkor alkalmazástervezésre szakosodott céghez kell fordulnod. Jó megoldás egy olyan játék formájában, amely megnyerése után megjelenik a nagy kérdés.

Híresség segítségével küldött lánykérés

A legjobb az, ha beszélsz a kedvenc sztárjával, akit lefilmezhetsz, miközben elmondja barátnődnek, mennyire szereted őt, és mennyire szeretnéd feleségül venni. Nehéz ilyesmire nemet mondani, ezért szedd össze minden bátorságod, és keresd fel barátnőd kedvenc sztárját. Szinte minden közéleti személyiség rendelkezik Facebook vagy Instagram fiókkal, és még a rajongóknak is válaszolnak, így a tervet nem lehetetlen kivitelezni. Vagy megszólíthatók egy nyilvános rendezvények végén.

Lánykérés televíziós show-ban

2013-ban az illuzionista Cristi Gache lenyűgözte a "Románok tehetségesek" című műsor közönségét és zsűrijét is, amikor egy műsorszám végén térdre borult, és élő műsorban kérte meg barátnője kezét a Pro TV-n. A videót itt nézheted meg. Miért ne tennél te is egy ilyen gesztust? Nem kell feltétlenül részt venni egy versenyen, de felteheted a nagy kérdést nyilvánosan egyik este. A tévés producereket lenyűgözik az ilyen gesztusok, különösen azért, mert nagy nézettséget hoznak, így ha van egy gyönyörű történeted, amely megérdemli a nyilvánosságot, talán meggyőzheted őket, hogy a tévében kérd meg barátnőd kezét. Még Marius Moga a Pro TV-n jelentette be az esküvője hírét a "Románia hangja" című műsorban.

Hirdetőtábla bérlése lánykérésre

Ebben egy utcai hirdetésekkel foglalkozó cég lehet a segítségedre. Velük meghatározhatod a hirdetőtábla kialakítását vagy méretét, igényektől és költségvetéstől függően. De már az elején figyelmeztettünk, hogy ez egy nagyon drága lehetőség.

Merőben új lánykérések

Különlegesek lévén, a végére hagytuk ezeket a rendkívüli lánykérési ötleteket.

Lánykérés égre írt üzenetként

Valószínűleg láttál már a filmekben olyat, hogy egy kis repülőgép nyomtatott zászlót húz a nagy kérdéssel. Ezt Romániában is megteheted, például repülőn dolgozó alkalmazottak segítségével. Hívd meg barátnődet egy légibemutatóra, és lepd meg élete legnagyobb meglepetésével.

Lánykérés homokba írt üzenetként

Erről már beszéltünk a romantikus lánykérések tekintetében is. Hívd meg egy tengerparti sétára napnyugtakor vagy napkeltekor, romantikus hangulatban, és írd a homokba a házassági ajánlatot. Ez lesz az a pillanat, amire szívesen fog emlékezni egy életen át.

Szabadulószobába rejtett lánykérés

A szabadulószobák olyan divatot teremtettek, amely is Bukarestben is meghonosult. Általában csoportos időtöltés, és ahhoz, hogy kiszabadulj egy ilyen helyiségből, mindenféle üzenetet kell megfejts, és meg kell találnod a szobában elrejtett nyomokat. Beszélhetsz a hely alkalmazottjaival, hogy a kulccsal együtt a gyűrűt is elrejthessék. Ezután intézd úgy, hogy a barátnőd megtalálja a gyűrűt.

Te hogyan szeretnéd megkérni a szerelmed kezét?