Viszzaküldési

Hogyan lehet visszaküldeni a terméket?

Online vásárlás esetén:

Csak az eredeti csomagolásban (TEILOR ékszerdoboz) visszacsomagolt és a vásárlás értékéhez kapcsolódó promóciós anyagokkal (ékszertörlő kendő, tükör, ékszerdoboz) ellátott ékszerek visszavételét fogadjuk el.

Amennyiben visszaküldi a kiszállított  terméket, annak kicserélését vagy ellenértékének visszatérítését kérheti.

A visszaküldéshez, kérjük kövesse az alábbi  lépéseket:

1. Töltse ki a Visszaküldési űrlapot.

2. Csomagolja gondosan vissza a terméket úgy, hogy az ne sérüljön meg a szállítás során.

3. A csomagba feltétlenül tegye bele a terméket, a számlát, a jótállási jegyet valamint a vásárlás értékéhez kapcsolódó egyéb promóciós anyagokat (ékszertörlő kendő, tükör, ékszerdoboz)

4. 4. Küldje el a visszaküldési kérelmet a contact.hu@teilor.hu címre és mi elküldjük a futárt a megadott címre, a csomag átvételére.

**Ha úgy dönt, hogy visszaküldi a csomagot anélkül, hogy kapcsolatba lépne velünk, a szállítási költséget nem térítjük vissza.**

Milyen feltételek mellett lehet a terméket visszaküldeni?

Az online vásárlás esetén, a vevőnek 14 nap áll rendelkezésére a termék visszaküldésére.

A  megrendelt terméket ugyanolyan állapotban kell visszaküldeni, ahogy az megérkezett a vásárlóhoz,  illetve a használat látható jelei nélkül.  Ha a termék a kiküldéskor lévő , eredeti állapotától eltérő állapotban kerül visszaküldésre, annak visszavétele  megtagadható.

Visszaküldés esetén, a feladott csomagban legyen benne: a termék, a kicsi ékszerdoboz, a számla, a jótállási jegy és a vásárlás értékéhez kapcsolódó egyéb promóciós anyagok (ékszertörlő kendő, tükör, ékszerdoboz)

Amennyiben más termék került a  megrendelt termék helyett kiszállításra, kicseréljük a rendelésben foglalt termékkel vagy ha az már nem szerepel az ajánlatunkban, felajánlunk egy más hasonló terméket. Ha más térméket kapott a  megrendelt termék helyett, kerjük haladéktalanul értesítsen minket erről, és küldje vissza  a fentiekben ismertetett lépéseket követve.

A visszaküldött terméket a megrendelő kicserélheti egy más térmékre, amely lehet drágább    – ebben az esteben a vevő fizeti a különbözetet – vagy olcsóbb – ebben az esteben a különbözetet a Visszaküldési űrlapon megadott bankszámlára  banki átutalással visszatérítjük.

Milyen költségek terhelik a megrendelőt visszaküldés esetén?

Minden online rendelés csak akkor részesül ingyenes visszaküldésben, ha a kérést a fiókomból vagy írásban a contact.hu@teilor.hu címen nyújtom be.

Vannak olyan termékek, amelyeket nem lehet visszaküldeni?

Nem lehet visszaküldeni azokat a termékeket, amelyek a megrendelő kérésére módosításra vagy személyre szabásra kerültek.

Ring Sizer-t nem lehet visszaküldeni.

Hogyan történik a visszavett termékek ellenértékének visszatérítése?

A visszavett termékek ellenértékét a visszaküldéstól számított 14 napon belül, a Visszaküldési űrlapon megadott IBAN bankszámlára  banki átutalással visszatérítjük.

További tájékoztatás

További tájekoztatás az Online Értékesítés osztályünk megkeresése utján kérhető hétfőtől péntekig 9.00 és 18.00 óra között,  a következő elérhetőségeken: telefon:  +40 736 555 999 vagy e-mail: contact.hu@teilor.hu

A személyes adatok védelme

A Visszaküldési űrlap kitöltésével és aláírásával kifejezettes és egyértelműen  hozzájárul ahoz, hogy a TEILOR SRL gyűjtse és kezelje, valamint tárolja és feldolgozza a szolgáltatott adatokat, a fentiekben felsorolt célokon kivül, más célokra is: reklám, marketing, hirdetés.

További tájékoztatás

További tájekoztatás az Online Értékesítés osztályünk megkeresése utján kérhető hétfőtől péntekig 9.00 és 18.00 óra között,  a következő elérhetőségeken: telefon:  +40 736 555 999  vagy e-mail: contact.hu@teilor.hu

Fizikai üzletekben történő vásárlás esetén:

A Teilor üzletekben,a cék politikája szerint és a vonatkozó jogszabály előírásai alapján, az eljárás a megvásárolt termék cseréje/visszavétele/ellenértékének visszatérítése tekintetében, az alábbi:

A Teilor fizikai üzletekben  vásárolt termékek esetén, a vevőnek a vásárlás időpontjától számított 30 naptári nap áll rendelkezésére, hogy kicserélje a terméket az üzletben kinált bármely más termékkel, amelynek ára legalább megegyezik az eredetileg megvásárolt termék árával, kizárólag a bevételi péztárbizonylat alapján és csak akkor, ha az eredetileg megvásárolt termék nem volt hordva, illetve nem láthatóak rajta a használat nyomai.

A termékek visszavételét és azok ellenértékének visszatérítését csak a bevételi pénztárbizonylat  alapján, és kizárólag abban az üzletben ahol a vásárlás megtörtént lehet lebonyolítani, a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően (2008. évben újraközölt 449/2003 sz. törvény), amely szerint: a termék ellenértékének visszatérítése csak akkor történik meg, ha annak olyan gyártási hibája van, amely nem a vevő hibájáből keletkezett, és a termék nem hozható megfelelő állapotba (nem javítható), vagy nem helyettesíthető más új, azonos termékkel.

Jótállás

Az arany ékszerekre vonatkozó jótállás időtartama  az értékesítés időpontjában fennálló bármely nemmegfelelőség tekintetében 2 év. A nemesfém - 14K arany (585 ‰) / 18K arany (750 ‰) -, valamint az ékszerkeretbe berakott drágakövek hitelességének és jellemzőinek garanciája életre szóló. Az ékszerek átlagos élettartama 2 év. A jótállás keretében kijavítást (megfelelőségi szintre való hozás) vagy kicserélést  lehet igényelni.

A garanciális időtartam alatt a jótálás alá tartozó termék javítására 15 napon belül kerül sor, a 449/2003 törvény 11(4). cikkének előírásai alapján, amennyiben bizonyítást nyer, hogy a hiba nem a vevőnek felróható okból keletkezet.

A garancia nem terjed ki az ékszerek olyan sérüléseire, amelyek  a Jótállási jegyben foglalt utasítások be nem tartása, balesetek, gondatlanság, nem rendeltetésszerű használat vagy egyéb, az anyag- vagy gyártási hibához nem kapcsolódó okok miatt következtek be.

A Teilor valamelyik fizikai üzletében történő vásárlás esetén, a vevő a termék vásárlásától számított 30 napon belül egy alkalommal kicserélheti a megvásárolt terméket a bevételi péztárbizonylat vagy a számla bemutatása alapján, amennyiben a termék nem volt még hordva, illetve nem jelentkeztek rajta a kopás jelei a nem megfelelő kezelés miatt. A termék ellenértéke kizárólag a vonatkozó jogszabály feltételei szerint kerülhet visszatérítésre, lást a Visszaküldési szabályzatot.

A fogyasztói jogok a 449/2003(12) sz. törvény 16(1). cikkében foglalt rendelkezéseknek felelnek meg. A Jótállási jegyben meghatározott jótállási feltételek nem érintik a fogyasztó jogait.

A Teilor ékszerek fémjellel vannak ellátva, a vonatkózó hatályos jogszabályoknak megfelelően,  a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság - Nemesfém Igazgatósága irányítása és ellenőrzése alatt.