Jótállás időszak


Az arany ékszerekre vonatkozó jótállás időtartama  az értékesítés időpontjában fennálló bármely megfelelőségi hiány tekintetében 2 év. A nemesfém - 14K arany (585 ‰) / 18K arany (750 ‰) -, valamint az ékszerkeretbe berakott drágakövek hitelességének és jellemzőinek garanciája életre szóló.


A vevő a termék vásárlásától számított 30 napon belül csak egy alkalommal cserélheti ki a megvásárolt terméket a bevételi péztárbizonylat vagy a számla (online rendelés esetén) bemutatása mellett, és csak akkor, ha a termék nem volt még hordva, illetve nem jelentkeztek rajta a kopás jelei a nem megfelelő kezelés miatt.


A fogyasztói jogok a 449/2003(12) sz. törvény 16(1). cikkében foglalt rendelkezéseknek felelnek meg. A Jótállási jegyben meghatározott jótállási feltételek nem érintik a fogyasztó jogait.


A TEILOR ékszerek fémjellel vannak ellátva, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság - Nemesfém Igazgatósága irányítása és ellenőrzése alatt.


A garancia nem terjed ki az ékszerek olyan sérüléseire, amelyek  a Jótállási jegyben foglalt utasítások be nem tartása, balesetek, gondatlanság, nem rendeltetésszerű használat vagy egyéb, az anyag- vagy gyártási hibához nem kapcsolódó okok miatt következtek be.


HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ


A TEILOR ékszerek helyes karbantartása érdekében, az alábbiakat javasoljuk:


• Viselés közben óvja a kövekkel vagy gyöngyökkel berakott ékszereket a mechanikai hatásoktól, ütésektől, mivel az alakváltozás azok kiesését okozhatja.


• Tárolja az ékszereket a termékek vásárlásakor kapott dobozban vagy más ékszerdobozban.


• Ne viselje az ékszereket háztartási / durvább munkavégzés közben, vagy olyan helyen, ahol fennáll annak veszélye, hogy érintkezésbe kerüljenek kéntartalmú anyagokkal.


• Ne hordja az ékszereket fizikai aktivitás során.


• Kerülje a vegyi anyagokkal való érintkezést, mivel ezek megtámadhatják a fémet.


• A nemesfém idővel elveszítheti fényét, ha gyakran érintkezik olyan anyagokkal, mint példaul a parfüm, sós víz, bőrkrémek, hajlakk, klór vagy kén.


Az ékszereket a használat mértékétől függően, de évente legalább egyszer érdemes ékszerészhez vinni, aki megvizsgálja állapotukat és megtisztitja őket.


A temékeinkre nyújtott garancia biztosítja a fogyasztói jogokat a termékek értékesítéséről és a kapcsolódó garanciákról szóló 140/2021. sz. Törvény, valamint a fogyasztóvédelemről szóló 21/1992. sz. Sürgősségi Kormányrendelet értelmében.