Megjelenítés
128 elem

Keresési lehetőségek

GYAKORI KÉRDÉSEK
A gyöngyök az egyedüli olyan drágakövek, amelyeket élőlények hoztak létre. Egy természetes folyamat eredménye, amelynek során a kagylók és puhatestűek egy idegen test köré gyöngyházréteget képeznek.
A legnépszerűbb gyöngy ékszerek a gyöngy nyakláncok és a gyöngy fülbevalók. A gyöngynyakláncok klasszikusnak és elegánsnak minősülnek, kifinomult és előkelő hangsúlyt adnak a hétköznapi vagy alkalmi öltözékeknek. A gyöngy fülbevalókat szintén nagyra értékelik finom és nőies megjelenésük miatt, és különböző alkalmakhoz és öltözködési stílusokhoz passzolnak.
A gyöngyök mérete a nagyon kicsi, néhány milliméteres gyöngyöktől a ritka és értékes, 15 mm-nél nagyobb átmérőjű gyöngyökig terjedhet. A nagy, tökéletesen kerek gyöngyök nagyon értékesek.
A gyöngyök színei a tiszta fehértől a rózsaszín, krémszínű vagy kék pasztell árnyalatokig terjedhetnek. Vannak fekete gyöngyök is, amelyek a legritkábbak és legdrágábbak közé tartoznak.
Az édesvízi gyöngyök természetes módon, emberi beavatkozás nélkül alakulnak ki az édesvízi kagylókban, ritkábbak és értékesebbek, mint a tenyésztett gyöngyök, egyedi formák, színek és textúrák sokféleségével rendelkeznek.
A tenyésztett gyöngyök olyan gyöngyök, amelyeket a képződési folyamatba való emberi beavatkozással hoztak létre, úgy, hogy egy magot vagy idegen részecskét juttattak a kagylóba. Édes és sós vízben egyaránt előállíthatók, és a formák és színek sokfélesége miatt nagyra értékeltek.
A gyöngyékszerek ápolása érdekében kerülje a napfényt, a durva vegyi anyagokat, beleértve a illatszereket és kozmetikumokat is. A gyöngyök érzékenyek a savakra és a túlzott szárításra, ezért minden viselés után puha, nedves ruhával kell megtörölni őket.