Megjelenítés
118 elem

Keresési lehetőségek

GYAKORI KÉRDÉSEK
A smaragd a berill család egyik tagja, amely a króm és néha a vanádium jelenléte miatt zöld színű. A smaragd a négy hagyományos drágakő egyike a gyémánt, a zafír és a rubin mellett.
Ezek a gyűrűk az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak, részben a ragyogó drágakőnek köszönhetően, amely vonzó alternatívát kínál a hagyományos gyémánt eljegyzési gyűrűhöz viszonyítva. Ikonikus példa erre Jackie Kennedy smaragd eljegyzési gyűrűje, amely egy gyémántokkal körülvett kolumbiai smaragd volt.
Élénk színe miatt a smaragdokat gyakran használják nyakláncokban. Az egyik leghíresebb a Nagy-Britanniai Királyi Ház tulajdonában lévő "Cambridge Smaragd" nyaklánc. A nyaklánc, amelyből tiara is készült, kilenc nagy smaragdot tartalmaz, összesen mintegy 500 karátot.
A smaragd ékszerek csillogásának megőrzése érdekében azokat óvatosan, meleg vízzel és lágy szappannal kell tisztítani, súrolószerek vagy ultrahangos tisztítás nélkül, amelyek károsak lehetnek a kövekre. A karcolások elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy a smaragd ékszereket más kövektől vagy fémektől elkülönítve tárolja, és próbálja meg elkerülni, hogy vegyi anyagokkal, például parfümökkel vagy kozmetikumokkal, érintkezzenek.Ezen kívül fontos figyelni a hőmérséklet ingadozásokra is.