Megjelenítés
6515 elem

Keresési lehetőségek

GYAKORI KÉRDÉSEK
A drágakövek kiválasztása az arany ékszerekhez a személyes ízléstől és költségvetéstől függ. A legnépszerűbbek közé tartozik a gyémánt, a zafír, a rubin, a smaragd és az ametiszt.
Az arany ékszereket más fémekből, például platinából vagy rézből készült ékszerekkel kombinálva is lehet viselni, de ügyelni kell arra, hogy a harmonikus megjelenés érdekében óvatosan párosítsuk őket. Fontos, hogy figyelembe vegyük az olyan jellemzőket, mint az ékszerek színe, mérete és formája, hogy elkerüljük a túlságosan zsúfolt vagy kaotikus kombinációt. Általában érdemesebb a hasonló fémeket kombinálni, de kísérletezhetsz és kipróbálhatsz más keverékeket is.
A 14K, 18K és 24K arany közötti különbséget az arany tisztasága jelzi. A 14 karátos (14K) arany 14/24, azaz 58,5% tiszta aranyat tartalmaz, míg a 18 karátos (18K) arany 18/24, azaz 75% aranyat tartalmaz. A 24 karátos (24K) arany 100%-ban tiszta aranyat tartalmaz. A 14K és a 18K arany ékszerek erősebbek és tartósabbak, mint a 24K arany, mivel a 24K aranyat erősítő ötvözetekkel egészítik ki.
A sárga arany, a rózsa aranyés a fehér arany közötti különbség a fémek összetételétől változhat. A sárga arany színét főként az arany és a réz adja, a rózsa arany színét az arany és a palládium, a fehér aranyét pedig az arany és más fémek, például ezüst vagy palládium alkotja. Ez az összetételbeli különbség határozza meg az arany végső színét.
Az aranyhoz más fémeket, például ezüstöt, rezet vagy nikkelt is hozzá lehet adni, hogy ellenállóbbá tegyék és megváltoztassák a színét. Ezeket ötvözeteknek nevezzük.
Ahhoz, hogy az arany ékszerek jó állapotban maradjanak, fontos, hogy megfelelően ápoljuk őket. Kezdje azzal, hogy egy speciális tisztítószerrel vagy meleg vízzel és egy puha kefével eltávolítja az ékszereken felgyülemlett szennyeződéseket és port. Javasoljuk, hogy tisztítás közben ne viseljen arany ékszert, illetve ne használjon olyan vegyszereket, mint a parfüm vagy a klórtartalmú oldatok. Ha nem viseli az arany ékszert, tárolja azt száraz, sötét helyen, például fiókban vagy ékszerdobozban, hogy elkerülje a levegő vagy napfény okozta kopást. Kerülje az arany ékszerek viselését sportolás vagy megerőltető fizikai tevékenységek közben, amelyek kopáshoz vagy deformációhoz vezethetnek. Ezenkívül rendszeresen ellenőrizze őket, hogy nincsenek-e bennük hibák vagy kopások, és ha szükséges, menjen el egy ékszerészhez, hogy szakszerűen javíttassa vagy tisztíttassa meg őket.

Arany ékszerek - elegáns kiegészítők

Az arany ékszerek elegáns kiegészítők, amelyek tökéletesen felöltöztetik bármely öltözéket. Legyen szó arról, hogy választasz-e fehér arany, sárga arany, vagy rózsa arany, hosszú távú befektetés lehet, hiszen az aranyat a minősége miatt ismerik. A TEILOR kollekcióinál minimalista ékszereket és feltünő darabokat is talál.