A PLATINA IRÁNT TÁPLÁLT
SZERELEM TÖRTÉNETE

Az 5 új fő darab bemutatása:
platinából készült eljegyzési gyűrűk különböző vágású gyémántokkal,
amelyeket a DeBeers nemzetközi tanúsítványa kísér.

Rendkívül tartósak.
Alap a finom ékszerek iparában.

Végtelen szerelmi történet. Mi úgy hívjuk, Platina.

#1
Az életre szóló elköteleződés metaforája

Semmi nem rögzíti olyan jól a gyémántot, mint a platina. Mivel a menyasszony számára az egyediség a legfontosabb, ez a hercegnő vágású platinagyűrű minden helyzetben felkelti a figyelmet és a kellő hatást fogja kiváltani. A szerelem kellemmel való megpecsételéséről beszélünk.

#2
A legértékesebb

A múltban úgy tartották, hogy a Platina az egyetlen fém, amely alkalmas egy király számára. A párna forma a gyémánt egyik legrégebbi formája, a kerek briliáns és a hercegnő vágás keresztezése. Ezt a párna vágású platina gyűrűt a gyémánt szerelmesei mindig szeretni fogják, mivel valami mást, szépet és szokatlant hordoz magában.

#3
Páratlan szépség

Ma a platina a luxus és a minőség jelképe. Lenyűgöző ragyogásának hála ez az ovális vágású gyémánttal díszített platinagyűrű szinte minden típusú ujjon lenyűgözően mutat. Ez lehet a tökéletes eljegyzési gyűrű az Ön szerelmi történetéhez.

A 4 „C”
1
VÁGÁS

A gyémánt vágását gyakran az egyik legfontosabb tulajdonságának tartják. Türelem, ügyesség és tapasztalat szükséges ahhoz, hogy egy szakértő gyémántvágó tökéletesen arányos gyémántot faragjon, mivel a pontatlanság befolyásolja a gyémánt törését vagy a belső fény ragyogási teljesítményét. A gyémánt vágása az összes, fazettának nevezett apró felület minőségére utal. Egy jól vágott gyémánt fazettáig gondosan kidolgozottak és a korona, a rundiszt és a pavilon néven ismert részeken helyezkednek el. A fazetták matematikai pontossággal vannak méretekre és szögekre csiszolva, hogy maximalizálják a gyémánt azon képességét, hogy tükrözi és visszaadja a fényt a kő csodálójának. Ez a gyémánt „életéként” írható le.

A gyémánt vágási fokát a következő intervallum alapján értékelik:

KIVÁLÓ

SEKÉLY

GYENGE

A gyémánt színében pontosan annak hiányát értékelik - mint egy csepp tiszta víz, a tökéletesen felépített gyémánt teljesen átlátszó. Mivel azonban a színtelen gyémántok kissé eltérő árnyalatokban alakulnak ki természetes módon, D-Z osztályozási rácsot használunk annak megállapítására, hogy a gyémánt valóban színtelen (D) vagy fehéres (Z).

Az egyik és a másik színosztály közötti különbségek nagyon finomak, ezért az osztályozás ellenőrzött és pontos fényviszonyok mellett történik, az összehasonlítás és a pontosság érdekében pedig egy sor fő gyémántmintát használnak.

A természetes gyémántoknak kék, zöld, sárga-narancs, rózsaszín, piros és akár fekete árnyalatai is léteznek. Ezek „fantáziaszínű gyémántok” néven ismertek, rendkívül ritkák és értékesek. Színük erőssége szerint vannak osztályozva, az erősebb szín magasabb értékkel bír.

A gyémánt színe a következő színkategóriákba tartozik:

SZÍNTELEN

MAJDNEM SZÍNTELEN

ENYHÉN ÁRNYALT

NAGYON HALVÁNYSÁRGA

KIVÁLÓ

Minden gyémánt hősies utazást tett meg, évmilliárdok alatt, a magas hőmérsékletnek és a szélsőséges nyomásnak kitéve a Föld mélyén, és a vulkánkitörések miatt került felszínre. Ez a természetes folyamat okozta, hogy szinte minden gyémánt, az utazása során, kis természetes tulajdonságokat fejlesztett ki, úgynevezett zárványokat.

Sokféle zárvány létezik, például befogott ércek, mint ametiszt, a hőmérsékletváltozások okozta apró törések vagy több ezer mikroszkopikus gyémántkristály-felhő. A drágakőszakértő, mielőtt általános tisztasági fokot rendel a gyémánthoz, minden zárványt tízszeres nagyítással vizsgál, hogy meghatározza annak egyedi jellemzőit, például méretét, pozícióját, számát, kontrasztját és jellegét.

A gyémánt tisztasága a Hibátlan és a Zárványozott közötti intervallumban kerül osztályozásra:

FL
IF
Hibátlan (FL): A hibátlan gyémántoknak nincsenek látható belső zárványai vagy foltjai, akkor sem, ha tízszeres nagyítás alatt vizsgálják őket
VVS1
VVS2
Nagyon minimálisan zárványozott (VVS): Ezek a gyémántok apró zárványokkal rendelkeznek, amelyeket még a gyémántszakértők is nehezen találnak meg
VS1
VS2
Kicsit zárványozott (VS): A VS átlátszó gyémántok több zárványt tartalmaznak, ezek VS2 és VS1 kategóriákra vannak osztva, a VS1 gyémántok kevesebb zárványt tartalmaznak, mint a VS2 gyémántok
SI1
SI2
Enyhén zárványozott (SI): Ez az osztály SI1 és SI2 kategóriákra van tagolva, ezek a látható hibákkal rendelkező gyémántok több látható zárványt tartalmaznak tízszeres nagyításban
I1
I3
Erősen zárványozott (I): Ez az osztály I1, I2 és I3 kategóriára osztott, ezek a zárványokkal rendelkező gyémántok szabad szemmel látható zárványokkal rendelkeznek

Az ókori világban a szentjánoskenyérfa magját használták referenciaként a gyémánt súlyára. A gyémántmérési módszereink azóta sokkal pontosabbak lettek - ma karátban mérjük a gyémánt súlyát. Egy karát .2 gramm, majd 100 pontra oszlik. Ez azt jelenti, hogy a fél karátos vagy .50 karátos gyémánt 50 pontos gyémántként is ismert.

A karátot gyakran összetévesztik a méret mérőegységével, de valójában a súly mérője. Mivel a gyémántok egyre ritkábbá válnak, minél nagyobb a karátban kifejezett súly, annál értékesebb a gyémánt, így a nehezebb gyémánt értékesebb, mint a vele súlyban összességében megegyező több, könnyebb gyémánt – az egy karátos gyémánt általában többe kerül, mint két fél karátos gyémánt.

Bízzon a legnagyobb bizonyossággal

Az 1888-ban alapított De Beers Institute of Diamonds a világ vezető gyémántgyártó vállalata, amely az egyéneket személyes felfedezőútjukra kalauzolja. A De Beers a természet legszebb alkotásait felhasználva, kézzel választja ki a legritkább természetes gyémántokat, és különleges mintákat hoz létre, amelyek mindegyike ugyanolyan egyedi, mint viselője.

VILÁGSZINTŰ CSÚCSOSZTÁLYOZÁS
A De Beers úgy véli, hogy a vásárlóknak magabiztosnak kell lenniük gyémánt vásárlásakor, ezért a vállalat arra törekszik, hogy páratlan szintű professzionalizmust és integritást biztosítson ebben az iparágban.

Több mint 130 éves tapasztalattal, a De Beers kizárólag a természetes és kezeletlen gyémántokat osztályozza. Besorolásuk a 21. század technológiáját és technikáit az iparág legmagasabb színvonalával ötvözi. Az innovatív osztályozó rendszerek és a közzétett átlátható szabványok kombinációja páratlan pontosságot és általános következetességet biztosít a gyémánt osztályozásában.
PONTOZÁSI ÉRTÉKEINK
PONTOSSÁG
A De Beers laboratóriumai a legkorszerűbb eszközöket és szabadalmaztatott technológiát használja a besorolás, a legpontosabb és legkövetkezetesebb gyémántértékelés biztosítása érdekében.
A De Beers minden folyamat integritását biztosítja a „fekete dobozoknak” nevezett rendszerével, ennek megfelelően, a gyémántokat névtelen dobozokba helyezik, így minden gyémántot csak saját jellemzői alapján, korrekt módon értékelnek.
A De Beers a világ legtapasztaltabb drágakőértékelőit alkalmazza, akik szigorú kiképzést kaptak, hogy megfelelő tudást és szakértelmet szerezzenek minden gyémánt pontos és következetes értékeléséhez, bányászási helytől függetlenül.
ÖRÖK SZERELEM

Fedezze fel a De Beers Diamond Institute által minősített teljes kollekciót.
Keressen egyedi eljegyzési gyűrűket, lenyűgöző fehér, rózsaszín és sárga aranydarabokat, különféle formájú gyémántokkal kirakva.