Megjelenítés
0 elem

  Keresési lehetőségek

  GYAKORI KÉRDÉSEK
  A platina ritka, nemes és értékes fém, amely nagy szilárdságáról és markáns megjelenéséről ismert. A platina ékszereknek jellegzetes természetes csillogása és elegáns megjelenése van. Ezüstös-fehér színük és selymes felületük kifinomult és letisztult megjelenést kölcsönöz nekik.
  A fehérarany és a platina egyaránt ékszerek készítésére használt nemesfém, de van köztük néhány fontos különbség. A fehérarany valójában arany ötvözete, amelyet más fémekkel, például ezüsttel, rézzel és nikkelnel kevernek, hogy fehér színt adjanak neki. A fehér arany puhább és könnyebb, mint a platina, és hajlamosabb a karcolódásra és a csillogás elvesztésére. A platina viszont ritkább és keményebb fém, mint az arany. Keményebb és ellenállóbb a karcolásokkal szemben, mint a fehérarany, és természetes fénye erősebb. A platina idővel ellenállóbb a fakulással és a csillogás elvesztésével szemben is. Összefoglalva, mind a fehérarany, mind a platina jó választás ékszerekhez, de a platinát általában tartósabbnak és ellenállóbbnak tartják, mint a fehéraranyat.
  Az egyik legnépszerűbb platina ékszer az eljegyzési gyűrű. A platina eljegyzési gyűrűket szépségük, tartósságuk és szimbolikájuk miatt becsülik. A platina ideális választásnak számít egy drágakő, például egy gyémánt mellé, mivel kiegészítik egymást, így elegáns és időtlen megjelenést eredményeznek.
  A platina ékszerek ápolása érdekében ajánlott rendszeresen tisztítani, meleg vízzel és enyhe szappannal kimosni, majd puha kendővel áttörölni. Kerülje a durva vegyszerekkel való érintkezést, és a karcolások és sérülések elkerülése érdekében tárolja az ékszereket külön.