Megjelenítés
7 elem

Keresési lehetőségek

GYAKORI KÉRDÉSEK
A jegygyűrűk a két ember közötti szerelem vagy házasság ígéretét jelképezik. Leggyakrabban a bal kéz gyűrűsujján viselik, és a két partner az esküvő során nyújtja egymásnak.
A jegygyűrűkhöz legmegfelelőbb fémek az arany, a platina és a palládium. Az arany a legnépszerűbb jegygyűrűkhöz, mert tartós és kopásálló. A platina szintén népszerű választás, mivel tartósabbnak tartják, mint az aranyat, és minimalista megjelenésű. A palládium, egy ritka és nemes fém, modernebb választás, amely ugyanolyan tartós, mint a platina, és könnyebb, mint az arany.
Romániában, de nem csak ott, a jegygyűrűt a bal kézben viselik, ez a hagyomány az ókori Rómából ered. Akkoriban úgy hitték, hogy a gyűrűsujjon egy ér található, amely közvetlenül a szívhez vezet. "A "Vena amoris" (szerelmi véna) azonban mítosznak bizonyult, de ez nem akadályozta meg, hogy egész társadalmak tartsák fenn a szokást.
Először is fontos, hogy megbeszélje partnerével a preferenciáit és a gyűrűre szánt keretet. Az is fontos, hogy figyelembe vegyük a gyűrűk minőségét. A tartósság és a kopásállóság fontos, ha mindennap viselt ékszerekről van szó, ezért fontos, hogy tartós, minőségi anyagot válasszon, például aranyat vagy platinát. Válasszon olyan jegygyűrű-kialakítást, amely kényelmes és könnyen viselhető minden nap, így nem fog kényelmetlenséget vagy irritációt tapasztalni. Fontos továbbá, hogy ellenőrizze a jegygyűrűk garanciáját és visszavételi szabályzatát, ha később bármilyen módosításra vagy javításra lenne szükség.
A legnépszerűbb típusok közé tartoznak az egyszerű, aranyból vagy platinából készült jegygyűrűk, minimalista és elegáns kialakítással. Ideálisak azok számára, akik értékelik az eleganciát és az egyszerűséget anélkül, hogy túlságosan zsúfolt kiegészítőkkel szeretnének feltűnést kelteni. A gyémántokkal vagy más drágakövekkel, például gyémánttal, zafírral vagy rubinnal díszített jegygyűrűket a szerelem vagy az eljegyzés szimbólumaként viselik, és népszerű választás azon párok számára, akik fényesebb, feltöltöttebb ékszerre vágynak. A klasszikus vagy történelmi jegygyűrűk, például az art deco vagy viktoriánus minták retró vagy régies hangulatot nyújtanak, amelyek alkalmasak lehetnek azoknak a pároknak, akik szeretnének eltávolodni a klasszikusabb stílusoktól, és egy kis eredetiséggel megspékelni az ékszert. A romantikus szimbólumokkal, például szív alakú vagy személyre szabott gravírozással ellátott jegygyűrűk ideálisak azon párok számára, akik személyre szabott és rendhagyó módon szeretnék kifejezni szerelmüket és odaadásukat.
A jegygyűrű ára az anyagtól, a kialakítástól és a beépített kövek minőségétől függően változik. A gyémántokkal vagy más drágakövekkel díszített arany vagy platina jegygyűrűk ára száz ezer forinttól akár több millió forintig is terjedhet.
Igen. Bármelyik TEILOR kiskereskedelmi üzletben megvásárolhatja a kívánt gyűrűpárt, aranyat kínálva cserébe.
Arany jegygyűrűjének tisztításához használhat speciális ékszertisztító oldatot vagy meleg vizet és egy puha kefét a felgyülemlett szennyeződések eltávolítására. Fontos, hogy kerülje a durva vegyszerek, például a klórt vagy illatanyagokat tartalmazó oldatok használatát, amelyek befolyásolhatják a jegygyűrű fényét és károsodást okozhatnak. Kerülje továbbá a jegygyűrű viselését tisztítás közben vagy megerőltető fizikai tevékenységek közben, mivel ezek az ékszer kopását vagy deformálódását okozhatják. Ezenkívül fontos, hogy rendszeresen ellenőrizze arany jegygyűrűjét, hogy nincs-e rajta hiba vagy kopás, és szükség esetén vigye el ékszerészhez javításra vagy szakszerű tisztításra.