Egy új történet a TEILOR számára, nagy lépés az ékszereket kedvelők számára
A 2023-ban ünnepelt 25 év alatt a TEILOR megtanult új dolgokat csinálni, és nem csak ipari szakértelemre tett szert, hanem bátorsággal inspirálta az embereket. Ma egy új fejezetet nyitunk egy jövőképes cselekedettel: bevezetjük a laboratóriumban előállított gyémántokat a portfóliónkba.
Fedezze fel a bennük rejlő
Természetes
és laboratóriumi gyémántok
A gyémántok és drágakövek iránti rajongásuk miatt az emberek új kihívást állítottak maguk elé: a természet egy elemét laboratóriumban lemásolni, és ezzel modellezni a gyémántkészítés folyamatát. Több milliárd év, néhány hét leforgása alatt koncentrálva. És sikerült is nekik, először 1954-ben
A legfontosabb dolog? ? Nem látsz különbséget a természetes gyémánt és a laboratóriumban előállított gyémántközött amikor egymás mellé rakod őket. . Mivel az utóbbit ugyanolyan extrém nyomás és hő alkalmazásával hozzák létre, mint a földkéregben, a molekuláris szerkezetük azonos.
Esztétikai és funkcionális szempontból a természetes és a laboratóriumban előállított gyémántokegy és ugyanazok.
. Csak az eredetük különbözteti meg őket egymástól.
5 dolog, amit a laboratóriumban előállított gyémántokról tudni kell
lab_grown.slider1Title1
HOGYAN KÉSZÜLNEK
Ezeket a gyémántokat speciális gyárakban és laboratóriumokban hozzák létre, 1-4 hét alatt imitálva a gyémánt természetes keletkezési körülményeit. A gyémánt laboratóriumban történő előállításának két fő eljárása van: a HPHT (magas hőmérsékleten, nagy nyomáson) és a CVD (kémiai gőzleválasztás) módszer.A gyémántokat a létrehozás után ugyanazokkal az eszközökkel dolgozzák fel és ugyanúgy hozzák forgalomba, mint a természetes gyémántokat.
SZÉLESEBB KÖRŰ VÁGÁSVÁLASZTÉK
A laboratóriumi gyémántok előállításának körülményei, valamint a fejlett technológiák nagy szabadságot biztosítanak a gyémánt végső formáját illetően. A legfontosabb tényező itt a csiszolók képzelőereje - a laboratóriumban előállított gyémántok formázási módjának köszönhetően a legkreatívab formákat és csiszolatokat alkothatják, az ékszerek pedig, amelyekbe beépítik őket, látványo kialakítást nyerhetnek.
IGAZOLÁSOK
A bizalom bizonyítéka
A természetes gyémántokhoz hasonlóan a laboratóriumban előállított gyémántokat is a GIA (Gemological Institute of America) és az IGI (International Gemological Institute) osztályozza a 4C-skála (szín, tisztaság, csiszolás és karátsúly) alapján. Ezenkívül minden laboratóriumi gyémánt gyűrűjén a "laborban előállított" felirat olvasható. Az azonosított jellemzőket az ékszertanúsítványon is feltüntetik, ami bizonyítja a gyémántok minőségét, és még egyszer: a gyémántok a valódi gyémánt státuszával rendelkeznek.
Egy olyan iparágban, amelynek technológiái soha nem fognak leállni az innovációval, és amely nagy ígéretekkel kecsegtet a jövőre nézve, a lehetőségek továbbra is kínálkozni fognak.
És mindegyiket érdemes felfedezni.
GYAKORI KÉRDÉSEK
Nem találja a keresett választ? Kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.