GYAKORI KÉRDÉSEK
A teniszkarkötő arról ismerhető fel, hogy a gyémántok vagy más drágakövek az ékszer teljes felületén egy sorban vannak elhelyezve. Nevét a teniszpályán való népszerűségéről kapta, hiszen számos híres játékos viselte játék közben.
A teniszkarkötők készülhetnek különböző anyagokból, például aranyból, ezüstből vagy platinából. Ezekbe gyémánt vagy más drágakő is kerülhet.
A teniszkarkötők nők és férfiak számára egyaránt megfelelőek. Különböző minták és stílusok állnak rendelkezésre mindkét nem számára.
A legnépszerűbb teniszkarkötő minták azok, amelyekben a gyémántok az egész karkötő mentén, egyenletesen elosztva vagy vonal alakban helyezkednek el. Vannak gyémántból és más drágakövekből vagy féldrágakövekből álló változatok is.
A teniszkarkötő csak akkor viselhető mindig, ha az aranyból vagy platinából készült, és gyémánt vagy más minőségi drágakő van benne. Mi az oka? Ezeket tartósabbnak és ellenállóbbnak tartják, mint más fémeket vagy drágaköveket. Fontos, hogy ne viselje teniszkarkötőjét, amikor olyan tevékenységeket végez, amelyek károsíthatják vagy megkarcolhatják az ékszert, például kemény munka vagy sportolás közben. Ajánlatos rendszeresen tisztítani, és ellenőrizni, hogy a zár biztonságosan záródik-e.